Család-és párterápiás szakrendelés | Elite Clinic

Bejelentkezés +36 52 794-229 | +36 52 794-259 | +36 30 955-1798

Család-és párterápiás szakrendelés

A család-és párterápia módszere a kapcsolatokban jelenlévő konfliktusokat segít feldolgozni a közös terápia alkalmával.A család-és párterápia módszere a kapcsolatokban jelenlévő konfliktusokat segít feldolgozni a közös terápia alkalmával.A család-és párterápia módszere a kapcsolatokban jelenlévő konfliktusokat segít feldolgozni a közös terápia alkalmával. Segítségével tudatosíthatóak azok a kommunikációs- és viselkedésmódok, amelyek feltárásával a párkapcsolati és családi problémák oldódhatnak. A szépészeti beavatkozások eredménye után a párkapcsolatok és a családi viszonyok is megváltozhatnak. A változás nem csak a beavatkozást viselő klienst érinti, gyakran a társas viszonyok is átrendeződnek. 

Azoknak ajánlom a család-és párterápiát, akiknek az alábbiakhoz hasonló kérdéseik vannak, vagy egyes gondolatok bennük is megfordultak már.

 • a párom nem ért egyet a műtétemmel, én azonban nagyon szeretném
 • egymáshoz illünk mi? 
 • rendszeresen ismétlődő konfliktusaink vannak egymással (például rossz szokások, egymás rendszeres megbántása)
 • sokat veszekszünk, nem értjük meg egymást
 • krízis helyzetben vagyunk (például munkahely elvesztése, betegség, hűtlenség, válás miatt)
 • együtt maradjunk vagy ne?
 • már mindent megpróbáltunk, de még nincs gyermekünk
 • gyermekünk születése óta megromlott a kapcsolatunk
 • nem értünk egyet gyermeknevelési kérdésekben
 • nem tudunk már beszélgetni
 • féltékenység
 • 3. személy lépett az életünkbe
 • szexuális problémák esetén

A pár- és családterápia lényege

A pár- és családterápia egy olyan rendszerszemléletű terápiás irányzat, amely a személyek közötti kapcsolati összefüggések megfigyelése, megértése által a család egészének működésére koncentrál. Bármely családtag, vagy családtagok esetén merül fel probléma, az a család többi tagjára is valamilyen módon hatással van.

A nehézségek, elakadások megoldása érdekében a figyelem fókuszában a családi rendszerre jellemző kommunikációs minták, viselkedési szokások és a család életében éppen aktuális életciklus jellegzetességei állnak. A személyen belüli jelenségekről a hangsúly a személyek közötti kapcsolati összefüggésekre tevődik át.

A pár- és családterápia folyamata

A pár- és családkonzultáció során a család minden tagja elmondhatja a véleményét, problémáját. Párkonzultáció, párterápia esetén a pár mindkét tagja; míg családkonzultáció, családterápia akár több generáció is jelen lehet. Az első interjú során a terapeuták (kettős terápiás vezetés) és a résztvevő felek közösen megfogalmazzák a családterápiás célt, megállapodnak az ülések számában. A további üléseken a családterápiás módszer közül a pár, család által hozott nehézség megoldására legmegfelelőbbeket alkalmazzák a terapeuták, hogy elősegítsék a közösen megfogalmazott cél elérését.

Az ülések időtartama 60-90 perc, mivel az összes családtag interakcióit figyelik a terapeuták. Egy pár- és családkonzultációs, terápiás folyamat hossza 6-25 ülés között mozoghat a probléma természetétől függően. A lezárás után utánkövető ülésekre is sor kerülhet, ha igény van rá.

Kik végezhetnek családterápiát?

Kizárólag a Magyar Családterápiás Egyesület által igazolt, családterapeuta módszerspecifikus végzettség birtokában végezhetik az MCSE mindenkori képzési rendjében leírt felsőfokú alapdiplomával rendelkező, szakemberek (orvosok, klinikai szakpszichológusok, pszichológusok stb.). A család és párterápiában a terápiás rendszer szoros szupervízióval működik. Általában a kettős vezetés, és videofelvétel biztosítja a terápiás rendszer szupervíziós lehetőségét.

Konzultáció, előjegyzés

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta

Térkép

Elérhetőség

4026 Debrecen, Bem tér 9. 
+36 52 794-229
+36 52 794-259
+36 30 955-1798 
recepcio@eliteclinic.hu

 

 

Kapcsolat