Lézer a mindenható? - EN | Elite Clinic

Call us! +36 52 794-229 | +36 52 794-259 | +36 30 955-1798

Lézer a mindenható? - EN

Hajlamos az ember, hogy a technológiai újdonságokat túlértékelje, misztifikálja. A lézeres műtétek bevezetésekor sokan csodaszernek vélték az új technológiát. Valóban lenyűgöző eredményeket érnek el a lézer segítségével, de van néhány közkeletű elgondolás, ami a tévhitek közé sorolandó. Dr. Molnár Csaba húsz éve praktizáló plasztikai sebésszel jártuk körbe a kérdést.

A lézer a 21. század technológiája, széles alkalmazási területtel a sebészettől a bőrgyógyászatig – mutatott rá dr. Molnár Csaba plasztikai és lézersebész. A titok, hogy a megfelelő eszközt a megfelelő célra használjuk.

Szelektivitás

A lézer nagy energiájú, párhuzamos, monokróm (adott hullámhosszúságú) fénynyaláb, s ezen tulajdonságaiból adódóan nagy szelektivitást tesz lehetővé. Magával a lézer fénysugárral kezelünk. Három fő célpont lehetséges: a szövetek víztartalma, a szövetek pigment tartalma (melanin), és a vérfesték (hemoglobin). Azért csodálatos a lézer, mert a felsorolt szövetek fényelnyelődési görbéje más és más, így precízen be tudjuk határolni a céltárgyat, annak megfelelő hullámhosszúságot tudjuk használni. A szelektivitással különböző feladatokat tudunk elvégezni, anélkül, hogy más szöveteket károsítanánk.

Lézer vagy szike?

A lézeres műtétek bevezetésekor csokorszámra kaptam a kérdéseket, miszerint ugye nem marad heg, a lézeres vágás nyom nélkül gyógyul? – emlékezett vissza dr. Molnár Csaba. Vegyünk sorra néhány alapvető megállapítást! Az első, hogy az anyajegyeket ezután is a hagyományos sebészi úton javasolt eltávolítani. A lézer égési sérülést okoz a bőrfelszínen, márpedig minél kevesebb az elhalt sejt, annál simább a sebgyógyulás. Továbbá a szénné égett szöveteket nem lehet szövettani vizsgálatra küldeni sem. Tehát az anyajegyek esetében és a hegek eltüntetésekor sem a lézeres műtétet javaslom.

A tetoválásra viszont egyértelműen a lézeres kezelés a legjobb. A megunt/megbánt tetoválás eltávolításakor a bőrbe juttatott színes pigmenteket célozzuk meg a lézernyalábbal, amelyek széttöredeznek és a nyirokkeringésen keresztül kiürülnek.

A végleges szőrtelenítésre is a lézersugár a legkielégítőbb megoldás. A lézer a hajhagymában a növekvő szőrszál szőrtüszőjét égeti el. A növekedési ciklust figyelembe véve kell a kezeléseket végezni.

Az erekre kifejlesztett lézerkészülék az érpályán belül forrósítja fel a vörös vértesteket (hemoglobint), azok kicsapódnak, trombust képeznek, ami elzárja az eret, s megszűnik benne a vérkeringés. Különböző átmérőjű erekre alkalmazható, hajszál­értágulatok, tűzfoltok tüntethetők el ily módon.

A hagyományos visszérműtét is kiváltható lézerrel, sokkal kevesebb lábadozási időt okozva. A hagyományos visszérműtétnél egy speciális dróttal kihúzták a kitágult eret. A lézeres műtétnél egy lézer száloptikát vezetünk fel, s a lézersugár energiájával belülről hegesztjük be az eret.

Összefoglalva az eddigieket, minden területre kifejlesztették a megfelelő lézeres eljárást, ami nagyon jótékony hatású. Azok járatják le a modern kor eme vívmányát, akik nem a megfelelő célra használják, vagy nem a magas technológiai fejlettségű eszközt vetik be.

Örök fiatalság

A frakcionált lézer készülék a legmodernebb és leghatékonyabb bőrfiatalító lézer – mondta el dr. Molnár Csaba. Az első lézerkészülékek a bőr felületét hámlasztották le a lézer technológia nyújtotta precízen beállítható mélységben. A sebgyógyulást követően megújult felületű, simább és feszesebb bőr képződött. A frakcionált kezelés (frakciókban adagoljuk a lézersugár energiáját) kifejlesztése új távlatokat nyitott meg. A legújabb eljárás a szervezet öngyógyító mechanizmusára alapoz. A beavatkozás lényege, hogy a bőrfelszínre merőlegesen negyed milliméter vékonyságú, tűszúrásnyi lyukakat üt a lézer energiája. A kezelt felület 10–20 százaléka a lyukfelület, ami beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. A piciny lukacskák 2–3 nap alatt nyomtalanul begyógyulnak. A beindított sebgyógyulási mechanizmus átépíti a bőr kollagén rosthálózatát, megköti a vizet, feszesebbé teszi a bőr tónusát.

Miben más egy lézeres bőrfiatalító kezelés mint egy ránctalanító plasztikai műtét? A frakcionált lézer az önregenerációt indítja be, ami azután hónapokig „dolgozik” a kezelt felületen, felépül az új kollagén struktúra, s egyre szebbé, fiatalabbá teszi a bőrt. Egy év múlva még szebb, mint hetekkel a kezelés után, mintegy megfordítja az idő kerekét.

Ami alapvetően különbözik a lézeres kezelés és a plasztikai sebészeti műtétek utáni gyógyulási folyamatban, hogy míg a hagyományos műtét után a bőr szerkezete nem változik meg, s a hónapok elteltével a bőr feszességéből újra veszít, addig a lézeres beavatkozás után – köszönhetően a beindult regenerációs folyamatnak – a bőr feszessége, vízmegkötő képessége, a bőrfelszín simasága hétről hétre fokozatosan javul. 

Forrás: www.naplo.hu

Konzultáció, előjegyzés - EN

Az alábbi naptárból kiválasztva tudja időpont foglalási igényét jelezni!

Forduljon bátran szakértőinkhez kérdéseivel.
A megkeresést diszkréten kezeljük.

Vélemények

Megszeretném köszöni doktor úrnak az új melleimet amit felvarrással varázsolt újjá. Bármit felvehetek nagyon jól érzem magam, és hatalmas önbizalmat ad, mindenkinek ajánlom megéri.

Ildikó - EN

Én meg szeretném köszönni doktor úrnak ezeket a csodalatos új füleket, 21 évi almomat teljesítette...Csak ajánlani tudom mindenkinek!! Teljes szívből köszönöm!

Lang Orsolya - EN

A Világ Legjobb Plasztikai Sebésze a Dr.Úr. Minden tökéletes nála garantáltan ( a kezelés, az eredmény, a szolgáltatás, ellátás, emberség, kedvesség felsőfokon maga a minőség )... :) Én imádom és csak is hozzá, bármikor!!! :)

Mohamed Fatima - EN

Szeretnék köszönetet mondani a Doktor Úrnak és csapatának! Nekem két szépészeti beavatkozásom volt, egy mellnagyobbítás és egy hasplasztikám, zsírleszívással! Mindkettő tökéletesre sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Megváltozott az életem! Örök hála érte!!!

Nagy Renáta - EN

Map

Contact us!

9., Bem square, Debrecen, Hungary
+36 52 794-229
+36 52 794-259
+36 30 955-1798 
recepcio@eliteclinic.hu

 

 

Write us!